Hitta

Resa till Koroni

Flyg till Aten och fortsätt med buss


Om ni funderar på att hyra någon av lägenhetern i vårt hus i Koroni kan det vara bra att veta att det finns direktflyg från Skandinavien med SAS till Aten under hela året. Från april till oktober flyger också Norwegian direkt till Aten från alla nordiska huvudstäder.


Billigaste alternativet att ta sig från Aten till Koroni är att åka med KTEL:s regionalbussar. Från Atens flygplats går Buss E93 till KTEL busstation som ligger inne i Aten på 100 Kifissou St. Därifrån går ett flertal turer varje dag till Kalamata och vidare till Koroni (restid drygt 3 timmar). Mer info om bussarna:

https://www.ktelmessinias.gr/en/homepage-en/

 

Flyg direkt till Kalamata


Från  mars till november flyger Aegean Air varje vecka direkt till Kalamata från Stockholm och Köpenhamn (anslutningsflyg från GBG med SAS). Enklast bokar man resan direkt hos Aegean Air:  http://en.aegeanair.com.

Även Air Berlin, Lufthansa, Austrian Airlines och Rayan Air har flyg till Kalamata från olika städer i Europa. Från flygplatsen är det knappt 45 km till Koroni. 


Hyr bil


För den som föredrar att hyra bil, i Aten eller vid Kalamata flygplats, kan vi rekommendera internetbokning via Economy car Rental http://www.economycarrentals.com

Från Aten är det betalmotorväg ända fram till KalamataKommer ni vägen från Kalamata så vet ni att ni är framme när ni ser den här vyn (bild 1). Koroni är inte en särskilt stor stad så det är lätt att hitta vårt hus.

Det finns inga parkeringsmöjligheter vid huset så parkera bilen längs gatan vid infarten till Koroni eller nere i byn vid torget.


Bild 1

Hitta i Koroni

När ni parkerat här är det ca 150 meter att gå till huset. Ta första gränden till höger precis där stadsbebyggelsen börjar, till höger mellan det vita låga huset och det gula hotellet i bild 2.   Fortsätt gränden fram som svänger åt vänster (inte den mycket branta backen rakt fram).

Bild 2

Om du istället väljer att köra in samma väg för att lasta av kom ihåg att gränden är smal och att man får räkna med att backa tillbaks. Stanna i så fall och lasta ur där bilen i bild 3 står. Det är ca 20 m ovanför vårt hus. Gränden till vårt hus ligger till vänster och är en brant nedförsbacke (pilen pekar ut vår gränd).

Bild 3

Om ni kommer med buss så gå av vid ändhållplatsen som är på torget. Gå tillbaks samma väg som bussen kom in i byn. Omedelbart efter en liten järn- och husgerådsaffär tar ni den smala gränden till vänster.   (se bild 4). Ni fortsätter denna gränd som först svänger till vänster och sedan till höger och efter ca 50 meter har ni vårt hus rakt framför er (bild 5).

Bild 4

Bild 5