Hitta hit

Hitta hit

Resa till Koroni

Flyg till Aten och fortsätt med buss

Om ni funderar på att hyra någon av lägenhetern i vårt hus i Koroni kan det vara bra att veta att det finns direktflyg från Skandinavien med SAS till Aten under hela året. Från april till oktober flyger också Norwegian direkt till Aten från alla nordiska huvudstäder.


Billigaste alternativet att ta sig från Aten till Koroni är att åka med KTEL:s regionalbussar. Från Atens flygplats går Buss E93 till KTEL busstation som ligger inne i Aten på 100 Kifissou St. Därifrån går ett flertal turer varje dag till Kalamata och vidare till Koroni (restid drygt 3 timmar). Mer info om bussarna:

https://www.ktelmessinias.gr/en/homepage-en/

 

Flyg direkt till Kalamata

Under säsong finns direktflyg från Skandinavien till Kalamata med Aegean Air.  Tid och avreseort varierar men vanligtvis går flyg från Stockholm och Köpenhamn. Enklast bokar man resan direkt hos Aegean Air:  http://en.aegeanair.com.

Därutöver finns direktflyg till Kalamata från ett flertal olika städer i Europa. Från flygplatsen är det knappt 45 km till Koroni. 


Hyr bil

För den som föredrar att hyra bil, i Aten eller vid Kalamata flygplats, kan vi rekommendera internetbokning via Economy car Rental http://www.economycarrentals.com


Från Aten är det betalmotorväg ända fram till Kalamata.


Bild 1

Kommer ni vägen från Kalamata så vet ni att ni är framme när ni ser den här vyn (bild 1).


Hitta i Koroni

Om ni kommer med bil

Koroni är inte en särskilt stor stad så det är lätt att hitta vårt hus.

Det finns inga parkeringsmöjligheter vid huset så parkera bilen längs gatan vid infarten till Koroni eller på den allmänna parkeringsplatsen på vänster sida när ni kommer fram till byn.


När ni parkerat här är det ca 150 meter att gå till huset. Ta första gränden till höger precis där stadsbebyggelsen börjar, mellan det vita låga huset och det gula hotellet i bild 2. Fortsätt gränden fram som svänger åt vänster (inte den mycket branta backen rakt fram).


Bild 2

Om du istället väljer att köra in samma väg för att lasta av kom ihåg att gränden är smal och att man får räkna med att backa tillbaks. Stanna i så fall och lasta ur där bilen i bild 3 står. Det är ca 20 m ovanför vårt hus. Gränden till vårt hus ligger till vänster och är en brant nedförsbacke (pilen pekar ut vår gränd).


Bild 3

Om ni kommer med buss

Gå av vid ändhållplatsen som är på torget. Gå tillbaks samma väg som bussen kom in i byn. Omedelbart efter en liten järn- och husgerådsaffär tar ni den smala gränden till vänster (se bild 4). Ni fortsätter denna gränd som först svänger till vänster och sedan till höger och efter ca 50 meter har ni vårt hus rakt framför er.

Bild 4